کسبوکارهایی مثل تلگرام، فیس بوک، میکروسافت و آمازون را برنامه نویس هایی ساخته اند که تقریبا همه آنها را می شناسیم. بیایید بپرسیم، پاول دورف، مارک زاکربرگ، بیل گیتس و جف بزوز، چگونه توانسته اند به چنین سطحی از موفقیت برسند؟
چطور است که تعدادی از موفقترین بیزنسهایی که میشناسیم، به دست مهندسان برنامه نویس ساخته شده اند؟ چه ویژگیهایی باعث شده است که این کدنویس ها تبدیل به چنین کارآفرین های بزرگی شوند؟ در این مقاله نگاهی کوتاه به برخی از مهمترین خصوصیتها و روحیات برنامهنویسها میاندازیم که باعث میشود آنها بتوانند بهتر از دیگران در مسیر کارآفرینی، خصوصا راه اندازی استارتاپ های اینترنتی و بیزنسهایی در حوزه فناوری، قدم بردارند.
1. شور و اشتیاق
شروعِ کارِ برنامهنویسیِ یک پروژه جدید، برای کدنویس ها، موضوع سادهای نیست. برنامه نویسهای خوب می دانند که نوشتن یک کد خوب، به زمان و انرژی واقعی نیاز دارد، و کافئین تاثیر خاصی روی پروژه ندارد! کارآفرین ها هم همینطور هستند. برای شروع یک استارت آپ از صفر، و انجام کارهایی که ضرورت دارند، آنها باید مشتاق باشند. شاید همین اشتیاق است که کارآفرین ها و برنامه نویس ها را صبح زود بیدار میکند و تا پاسی از شب بیدار نگاه میدارد تا با مسائل و موقعیتهای پیچیده سر و کله بزنند.
2. صبر و حوصله
همه میدانیم که چالشها و مسئلههای واقعی به این راحتی ها حل نمی شوند! همانطور که یک تابع پیچیده مینویسیم تا مسئله ای خاص را به بهترین صورت پاسخ دهد، باید بتوانیم بهترین آمیخته بازاریابی (4p) برای بازار هدفمان را طراحی کنیم. گاهی تقریبا بینهایت مرتبه تلاش (آزمون و خطا) می کنیم.
دنیای کدنویسی و بیزنس، هر دو به میزان خیلی زیادی حوصله نیاز دارند تا در چرخه تلاشهای تکراری به جواب بهینه برسیم.
3. تمرکز
این روزها جریانی تقریبا بینهایت از ابزارها، فناوری ها، زبانهای برنامه نویسی، دستگاه های هوشمند وجود دارند که میخواهیم درباره آنها یاد بگیریم و با آنها کار کنیم. و البته فرصت هایی بینهایت برای ساختن کسب و کارهای جدید. هم کدنویس و هم کارآفرین در این شرایط لازم دارد تا هرچه بیشتر بر روی مهمترین موضوع ها تمرکز کند. توانایی محدود کردن موضوعات و مسائل بی ربط، و متمرکز ماندن بر روی چالش های انتخاب و تعیین شده، کاری است که کدنویس ها و کارآفرین ها خوب باید بلد باشند.
4. انعطاف پذیری
برای برنامه نویس ها، معمولا کارها چندان طبق برنامه پیش نمیرود. ابعاد و جزئیات پروژه تغییر میکند، مشتریان امکانات بیشتری میخواهند، و صد البته باگ ها مدام سر و کله شان پیدا میشود. حتی سختگیرترین برنامه نویس ها هم نمیتوانند مطمئن باشند روند کار دقیقا طبق سناریوی از پیش تعیین شده پیش برود. و این قاعده را در دنیای استارتاپ ها هم می توانید خیلی راحت پیدا کنید. حتی بهترین بیزنس پلن ها را هم که آماده کرده باشید، بعنوان یک کارآفرین باید آماده مواجهه با اتفاقات ناخواسته و حتی بحران ها باشید.
هر برنامه نویس در درون خود یک کارآفرین دارد!
5. خلاقیت و ابتکار
خلاق، متحول کننده و برهم زننده (Disruptor) ، همه اسم هایی هستند که این روزها برای کارآفرین ها استفاده میشوند. اما همین اسامی را می توان به کدنویس ها هم داد. بهترین اپلیکیشن ها و نرم افزارها، در بشتر مواقع همان هایی هستند که کارهایی را متفاوت از بقیه انجام میدهند. برای کسب موفقیتهای بزرگ در کسبوکار و برنامه نویسی، یک روش تفکر منحصربهفرد و خلاقانه لازم داریم.
6. همکاری و تشریک مساعی
در عصر ارتباطات هستیم. در این سبک زندگی پیچیده و سریع، هیچ کس نمی تواند تنها و مثل یک جزیره، مستقل به زندگی و کارش بپردازد. اصلا چرا باید تنها کار کنید، وقتی میتوانید در کنار دیگران، کارها را بهتر و سریعتر و لذتبخشتر انجام بدهید.
برنامه نویس ها، بر خلاف کلیشه ها، ذهنیت و تصوراتِ رایج، در واقع افرادی اجتماعی هستند. آنها برای انجام کارشان، نیاز دارند با همکاران، اعضای تیم، کارفرمایان و مشتریان شان، ارتباطات معنی دار و اثربخش داشته باشند؛ و اتفاقا این اجتماعی بودن، یکی از کلیدهای اصلی موفقیت در دنیای کارآفرینی هم هست.
اگر میتوانید با مشتری های خود ارتباط خوبی داشته باشید، یا یک تیم را در اطرافتان هماهنگ کنید، شما از قبل در مسیر کارآفرینِ موفق بودن هستید!
جمع بندی
ویژگی هایی که باعث می شوند برنامه نویس ها بتوانند کارآفرین هایی موفق شوند:
- شور و اشتیاق
- صبر و حوصله
- تمرکز
- انعطاف پذیری
- خلاقیت و ابتکار
- همکاری و تشریک مساعی
اگر برنامه نویس هستید و علاقمندید که کسب و کاری موفق بسازید به شما تبریک می گویم، شما احتمالا بیشتر ویژگی های فوق را دارید. شما انسانی خلاق، صبور، با حوصله، منعطف و متمرکز هستید که از مهارتهای ارتباطی خوبی برخوردارید. شما می توانید از همین امروز برای استارتاپ خودتان برنامه ریزی را شروع کنید. منتظر خبرهای موفقیت شما هستم.