چالش های طراحی سایت مشابه ویرگول

طراحی شبکه اجتماعی متن محور
چالش های طراحی سایت مشابه ویرگول

قبلا در مقاله "پولسازترین شبکه های اجتماعی" مهمترین شبکه های اجتماعی را در 6 گروه قرار دادیم. سرویس های وبلاگدهی نوین، با ابزارها و رابط های کاربری به روز، گروه هفتم هستند. یکی از نمونه های موفق شبکه های اجتماعی متن محور در ایران "ویرگول" است.

 

وبسایت ویرگول نقطه io یکی از به روزترین سرویس های وبلاگدهی ایرانی است. این پروژه در طول عمر حدود دو ساله خود (از بهار 96) پیشرفت قابل توجهی از نظر جذب مخاطب داشته است. ویرگول به سبب تشابه ظاهری زیادش با وبسایت Medium مشهور به مدیومِ ایرانی است.

مهمترین تفاوت virgool در نگاه اول می تواند تفاوت در رابط کاربری (UI) و تجربه کاربری (UX) باشد. اما تفاوت استراتژیک این سرویس با سایر سایت های وبلاگ نویسی ایران (مانند بلاگفا) این است که مدیران این پروژه بر تولید محتوای ارزشمند تاکید داشته، و در عمل با کنترل پست ها، اجازه انتشار محتوای بی ارزش، کاملا کپی شده و بی معنی را نمی دهند.

تیم توسعه ویرگول ابتدا با نسخه تحت وب کارش را شروع کرده و برای ارائه اپلیکیشن موبایل نیز تلاش کرده است اما در این زمینه، تا کنون رضایت زیادی از مخاطبانش کسب نکرده است.

 

آمار و ارقام درباره پروژه ویرگول

در شش ماه اخیر رتبه جهانی الکسای ویرگول از 13 هزار به حدود 7500 کاهش یافته و رتبه این وبسایت در ایران (در زمان نگارش مقاله) به 165 رسیده و دور از انتظار نیست که در مدت کوتاهی شاهد پیشرفت این وبسایت تا رتبه تک رقمی باشیم.

رتبه الکسا سرویس وبلاگ نویسی ویرگول
نگاهی به نمودار الکسای ویرگول در 6ماه اخیر

 

از ویرگول در گوگل، تعداد 121 هزار صفحه ایندکس شده است که در مقابل پرشین بلاگ با حدود 1.9 میلیون صفحه ایندکس، هنوز چندان قابل توجه به نظر نمی رسد.

اپلیکیشن اندروید ویرگول، در گوگل پلی استور، تا کنون بیش از هزار دانلود داشته، و موفق به کسب سطح رضایت 4.2 بر اساس نظر 133 مخاطب شده است.

 

آمار MOZ

با حدود 1900 بک لینک، طبق تحلیل MOZ این وبسایت سطح 35 برای Domain Authority کسب کرده است که در مقایسه با بلاگ نقطه آی آر با 59 و پرشین بلاگ با 75 ، هنوز در سطح مطلوبی قرار ندارد. در جدول زیر، ویرگول با سایر سرویس های وبلاگ دهی ایران، بر اساس معیارهای MOZ مقایسه شده است.

مقایسه سرویس های وبلاگدهی ایران با ویرگول براساس MOZ
جدول مقایسه ای MOZ برای سرویسهای وبلاگنویسی ایرانی

 

 

سایت وبلاگ دهی یا جامعه مجازی متن محور

نکته قابل توجهی که در ویرگول مشهود است، حرکت این پروژه از وبلاگدهی سنتی در ایران (که تقریبا همه آنها ادبیات، استراتژی و حتی ظاهر مشابه دارند) به سوی یک طراحی مدرن، با استراتژی بازاریابی و حتی ادبیات متفاوت است. طراحان این پروژه به خوبی توانسته اند حس به روز بودن، تازگی و اعتبار را به مخاطب خود انتقال دهند.

 

حس ارزشمندی نویسنده؛ حلقه مفقوده سرویسهای وبلاگدهی

حس ارزشمندی، حلقه مفقوده ای است که در سایر سرویس های وبلاگدهی ایران به خوبی می توان جای خالی آن را حس کرد. نویسنده ها تنها هستند، در بیشتر موارد محتوای کم ارزش تولید می شود و حتی همان نوشته ها هم دیده نمی شوند. سرویس های وبلاگدهی ایرانی مخصوصا در سالهای اخیر، فقط روی توسعه فنی خدمات مانند ارائه فضای بیشتر برای بارگزاری فایل ها و یا ابزارهای پیچیده برای تولید محتوا کار کرده اند، اما ویرگول (با الهام از مدیوم) قوانین بازی را به کلی تغییر داده است.

در صفحات اصلی سایت، بسیار کم به کلمات "وبلاگ" و "وبلاگ نویسی" اشاره شده؛ و بیشتر روی "خواندن" و بعد "نوشتن" تاکید می شود.

در این پروژه شما صرفا یک صفحه برای خودتان ندارید، شما عضوی از یک جامعه شامل نویسندگان، متخصصان و علاقمندان به نوشتن می شوید، و پایِ نوشته های شما، نوشته هایی مرتبط از بقیه نویسندگان، به مخاطب پیشنهاد می شود. نویسندگانی که در بیشتر اوقات، حرف های جالبی برای گفتن دارند.

این رویکرد دو ارزش اساسی به همراه دارد:

  • اول، مخاطبی که جستجو کرده (مثلا از گوگل) و وارد یک صفحه شده، صفحات و مقالات مرتبط بیشتری برای مطالعه خواهد داشت و این یعنی معدن طلا💎
  • دوم، باعث می شود عضو تازه وارد با دیدن اعتبار وبسایت و بقیه اعضا، به تولید محتوای ارزشمند ترغیب شود.

 

بهتر است بگوییم شبکه اجتماعی ویرگول

این پروژه از نظر کارکرد، بیشتر یک شبکه اجتماعی با محوریت متن است تا سرویس وبلاگ نویسی و بر همین اساس توانایی توسعه و پیشرفت فراوانی را داراست. اعضا با ثبت نام در سایت، صرفا صاحب یک دامنه یا صفحه ای خالی نمی شوند، حتی می توانند چیزی ننویسند و فقط دنبال کننده صفحات مورد علاقه شان باشند؛ امکان دنبال کردن نوشته های همدیگر را دارند و ابزارهایی برای پسندیدن مطالب و ذخیره پست ها در فهرست علاقمندی های شخصی ارائه شده است.

 

چالش های طراحی وبسایت شبیه ویرگول

قطعا برای طراحی سرویس وبلاگدهی مشابه مدیوم (و یا نسخه ایرانی اش یعنی ویرگول)، نیاز است ابتدا پروژه از نظر فنی تحلیل، و مزیت های نسبی در مقابل رقبا، مشخص شده باشد. می توانیم مهمترین چالش های این پروژه را در این سه دسته قرار دهیم:

 

1. توازن در طراحی ساده و خدمات پیشرفته

در طراحی چنین پروژه ای نیاز است در عین سادگی، امکاناتی پیشرفته (برای تامین نیازهای مخاطب امروزی) در اختیار کاربران قرار گیرند؛ و پروسه هایی مثل ثبت نام، حداقل چالش را برای کاربر ایجاد کنند.

ابزاری مانند ویرایشگر متن که به نوعی قلب رابط کاربری پروژه است، تا موتورهای پیشنهاد (Recommendation engine) که به ماندگاری مخاطب در وبسایت (Time on site) کمک می کنند با رویکرد راحتی در کاربرد طراحی شده باشند.

 

2. مدیریت پردازش ها و سرعت بارگزاری

یکی از چالش های اساسی در تمامی سایتهای وبلاگ دهی، مدیریت بار سرور است. گاهی هزاران کاربر، در حال بازدید و گردش میان ملیون ها صفحه محتوا، هستند و اگر پروژه به خوبی معماری و مدیریت شده باشد، مخاطبان با حس راحتی بیشتری به گردش میان صفحات می پردازند.

 

ادبیات و استراتژی بازاریابی در وبسایت ویرگول
معرفی ویرگول به مخاطب تازه وارد در صفحه خانگی وبسایت

3. استراتژی بازاریابی

نکته مهمی که تقریبا در بیشتر سرویسهای وبلاگدهی ایرانی تاکنون رعایت نشده است، توجه به ادبیات و استراتژی بازاریابی است. دقت کنید ابزارها و خدمات خود را در چه چارچوبی و با چه ادبیاتی به مخاطب ارائه می کنید.

آیا از آنها می خواهید برایتان محتوا تولید کنند و پول بسازند؟ یا مراقب هستید تا هم در طراحی و هم روشهای بازاریابی، طوری پیش بروید تا ضمن اینکه مخاطب از خواندن لذت می برد، نویسنده هم علاقمند شود تا با کمکِ سرویس شما به ارزش نوشته ها و اعتبار خودش اضافه کند؟ 🕶

 

در این مقاله کوتاه سعی شد نگاهی به مهمترین تفاوت های این وبسایت موفق، و همچنین ابعاد طراحی شبکه اجتماعی متن محور داشته باشیم. اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در این زمینه دارید و یا علاقمند به سرمایه گذاری در راه اندازی سرویس های وبلاگدهی و یا جامعه مجازی هستید، می توانید با من تماس بگیرید.

 

۹۸/۱۲/۲۶
ع

آیا سرور های ویرگول در ایران قرار دارد؟

۹۸/۱۲/۲۷
مایندمید

درود بر شما
سرورهای سایت ویرگول هم اکنون خارج از ایران هستند

۹۹/۰۴/۰۹
omigo ir

سایت جدید omigo.ir نمونه دیگر از شبکه اجتماعی مبتنی بر متن است که همانند ویرگول حتی با امکانات بیشتر در حال فعالیت است ، در کنار نوشتن میتوان از دو قابلیت پرسیدن سوال و دریافت جواب آن استفاده کرد.

۹۹/۰۴/۲۵
جعفر نقی زاده

ممنون؛ حتما این وبسایت هم بررسی میکنم

تصمیم راه‌اندازی وبسایت دارید؟

همین امروز سفارش خود را قطعی کنید

سفارش طراحی سایت 🚀
سفارش و سوال خود را مطرح کنید!
جعفر نقی زاده طراح سایت برنامه نویس وب جعفر نقی زاده آخرین فعالیت لحظاتی پیش