شما می توانید کسب و کاری را که دوست دارید راه اندازی کنید و در عین حال در انتخاب محل کار و ساعات کاری آزاد باشید! کارآفرینان بسیاری این آرزو را دارند. تجارت اینترنتی یکی از راه های منصفانه و مناسب رسیدن به این هدف است. حتی می توانید با یک فروشگاه اینترنتی کوچک شروع کنید؛ و همین فروشگاه ساده، هر زمان که بخواهید، می تواند به یک کسب و کار بزرگ تبدیل شود.
در این نوشته به 5 راز مهم برای موفقیت در راه اندازی کسب و کار آنلاین خصوصا فروشگاه های اینترنتی می پردازیم:
1. با فروشگاه اینترنتی خود، مانند کسب و کار آفلاین در دنیای حقیقی برخورد کنید.
دقت کنید که چه دیدگاهی به فروشگاه اینترنتی خود دارید؟ آیا فقط بعنوان یک سرگرمی برای شماست برای وقت گذرانی؟ اگر قصد دارید یک کسب و کار بزرگ ایجاد کنید، این مهمترین نکته است: فروشگاه اینترنتی شما یک کسب و کار واقعی است، و باید مثل مدیران شرکت های بزرگ، با بیزنس خود برخورد کنید.
دقت به این نکته می تواند راه شما به سوی ایجاد ثروت های بزرگ را هموار کند. به تصمیم ها، استراتژی ها، برنامه ریزی ها، عملیات مختلف در زنجیره تامین و همه جزئیات توجه کنید.
2. سیستم فروشگاه ساز مناسب را پیدا کنید
باید قبل از هر کاری، برای انتخاب نرم افزار فروشگاه اینترنتی، بعنوان ابزار اساسی، و ستون اصلی کسب و کار اینترنتی، جستجو و تحقیق کنید. شما بعنوان مدیر یک کسب و کار، با توجه به چشم انداز و سیاست های مشخص تان، نسبت به انتخاب یک سیستم فروشگاه ساز مناسب اقدام می کنید. نکات امنیتی، پایداری، توسعه پذیری و ابزارهای بازاریابی از جمله عواملی هستند که باید در نرم افزارها و سیستم فروشگاه اینترنتی تان به دقت بررسی شوند.
یکی از بزرگترین اشتباه ها در راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی، انتخاب سیستم نامناسب است. سیستم فروشگاه ساز شما باید پایدار، امن و کاربر پسند بوده، دارای ابزارهای ضروری در زمینه بازاریابی باشد. انتخاب نرم افزار مناسب بستگی به نیازهای شما دارد، مطمئن شوید برای این موضوع زمان و انرژی کافی اختصاص بدهید.
3. مشتریان شما چه کسانی هستند؟
جامعه هدفِ کسب و کارتان را مشخص، و درباره جزئیاتِ شخصیت، روحیه، علاقمندی ها و نیازهای آنان تحقیق کنید. بسیار از کارآفرینان، این بخش کار را کمتر جدی می گیرند؛ در نتیجه هزینه و زمان زیادی را در زمان و مکان نامناسب برای جذب مشتری به هدر می دهند. همچنین مشخص کردن اینکه مردم چرا باید به شما پول بدهند، و چه سودی از محصولات تان می برند، می تواند گام بزرگی برای موفقیت در هر تجارتی باشد.
4. طوری کار کنید تا مشتریان، سفیران شما باشند
در کسب و کار، هیچ چیز بهتر از یک مشتریِ راضی نیست که محصولات شما را به دیگران هم معرفی کند. با کشف مشتریان راضی و به اشتراک گذاشتن هر چه بیشتر نظرات و احساسات آنها، می توانید فروش بیشتری در فروشگاه اینترنتی تان رقم بزنید.
شما می توانید هر چه می خواهید از خودتان تعریف کنید، اما تعریف و توصیه از سوی یک مشتریِ راضی بسیار ارزشمندتر و موثر تر خواهد بود. مشتریان شما، جزو ارزشمندترین دارایی های شما هستند. قدر آنان را بدانید!
5. جریان سفارش و پرداخت را آسان کنید
به دقت مراحل ثبت نام، انتخاب محصول، ثبت سفارش، پرداخت و ثبت نهایی را بررسی کنید و کوچکترین جزئیاتِ اضافه را کاهش دهید؛ وگرنه مشتریان تان خیلی زود، سر از سایت های رقیب در می آورند.
سخت و پیچیده بودن مراحل سفارش، یکی از مهمترین نقاط ضعف فروشگاه های اینترنتی می تواند باشد؛ مخصوصا در وضعیتی که روز به روز به کاربران موبایلی افزوده می شود. به این موضوع حساس باشید، و پروسه پرداخت و سفارش را تا حد امکان ساده و واضح طراحی کنید.
کارهایی که در این موضوع می شود انجام داد:
- ضرورتِ ثبت نام برای سفارش را بردارید.
- تعداد صفحاتی که کاربر باید ببیند را کم کنید.
- توجه کنید که مثلا در انتخاب نوع ارسال، یا نوع پرداخت، گزینه های پیش فرض، ارزان ترین ها، بهترین ها و پرطرفدارترین ها باشند.
- تعداد فیلدها در فرم ها را کم کنید و فیلدها تا حد امکان بصورت پیش فرض پر شوند.
- انتخاب ها و اطلاعات کاربر را ذخیره کنید، تا در دفعات بعد بصورت پیش فرض ارائه شوند.
- برای نوع پرداخت و نوع ارسال، همه گزینه های موجود و پرطرفدار را ارائه کنید.
فراموش نکنید با تحقیق و مطالعه بیشتر، می توانید از تجربه های دیگران برای موفقیت و پیشرفت استفاده کرده، از هزینه های اضافه و سختی های مسیر، دور بمانید.
قصد راه اندازی فروشگاه اینترنتی دارید؟ اگر جزئیات بیشتری درباره این نکات می خواهید، یا راهنمایی های بیشتری لازم دارید، مایندمید بعنوان مشاور 24ساعته کسب و کار آنلاین شما، همراه شما خواهد بود؛ کافیست تماس بگیرید.