پیش از این در مقاله ای جداگانه، درباره مراحل سفارش یک افزونه وردپرسی اختصاصی توضیح کوتاهی داده بودم.
در آن نوشته اشاره شد که لازم است ابتدا با بررسی درباره ی نیازهای خودمان و یا کابران/مخاطبان شروع کنیم، و پس از طی مراحل مختلف، برسیم به تسویه حساب و تحویل گرفتن پلاگین اختصاصی نهایی که طبق نیاز ما طراحی شده است.
امروز در این نوشته نگاهی خیلی کوتاه می اندازیم به پرتکرار ترین سوالات، و نکات مهم و اساسی در فرآیند سفارش افزونه های وردپرسی و هزینه ی سفارش افزونه اختصاصی وردپرس و جزئیات قیمت پلاگین های وردپرسی:
1. افزونه های اختصاصی vs افزونه آماده و پلاگین رایگان
پلاگین های رایگان را تقریبا همه میشناسیم؛ همان افزونههایی که میتوانید به صورت مجانی از دایرکتوری رسمی وردپرس و یا وبسایتهای مشابه دانلود، نصب و استفاده کنید🤩
افزونه های آماده ای هم وجود دارند که با پرداخت هزینه ای (معمولا خیلی کم) میتوانید آنها را نصب کرده و استفاده کنید.
در این افزونه ها معمولا امکان تغییر یا اختصاصی سازی وجود ندارد، و شما مجبورید نیازتان را با آنچه که پلاگین ارائه کرده، هماهنگ کنید! و یا آنقدر بگردید تا نزدیک ترین پلاگین به آنچه که لازم دارید پیدا کنید.
اما اگر شما بین افزونه های رایگان جستجو کردید و چیزی که لازم داشتید در دسترس نبود، و بعد در میان افزونه های آماده ی پولی هم چیزی که می خواستید پیدا نشد، پس باید با یک برنامه نویس وردپرس صحبت کنید تا یک پلاگین اختصاصی برایتان طراحی و برنامه نویسی کند.
این پلاگین اختصاصی با توجه به نیاز و خواسته ی شما طراحی خواهد شد و بعدا می توانید درباره استفاده خصوصی و یا انتشار آن، تصمیم بگیرید.
2. چقدر باید برای ساختن پلاگین اختصاصی، هزینه کنیم؟
قیمت طراحی هر افزونه اختصاصی وردپرسی، بستگی به عوامل متعددی دارد. اینکه چه نیازی دارید، صورت مساله چیست و چه انتظاری از پلاگین جدیدتان دارید، تعیین خواهد کرد که هزینه ی ساختن افزونه ی جدید چقدر باشد.
هزینه ی افزونه ی اختصاصی شما می تواند از چند ملیون تومان شروع شود، اما گاهی فاکتور طراحی یک پلاگین پیشرفته میتواند چند صفر بیشتر داشته باشد!
قبلا در یک نوشتهی مرتبط، درباره 6 عامل اصلیِ موثر بر هزینه ی طراحی پلاگین اختصاصی وردپرس مطلب کوتاهی نوشته ام.
در آن مقاله گفتم که لازم است به عواملی مانند پیچیدگی های فنی پروژه، نیاز به پشتیبانی، ضرورت انطباق پذیری، جزئیات فرانتاند، حساسیت های امنیتی و در نهایت حق نشر، باید با دقت نگاه کنیم؛ زیرا این ها میتوانند تاثیر معنی داری روی قیمت نهایی پلاگین اختصاصی مان داشته باشند.
3. سفارش افزونه اختصاصی وردپرس با بهترین قیمت
اگر دنبال بهترین روش و بهترین قیمت هستید، پس لطفا آستین ها را بالا بزنید و کمی حوصله کنید!
اول از همه باید روی نیازتان (نیاز خودتان و مخاطب و بازدیدکننده ی وبسایت تان) خوب فکر کرده باشید، سپس از میان پلاگینهای رایگان و آماده (که پولی هستند) جستجو کنید؛ شاید چیزی پیدا کنید که با کمترین هزینه (و یا حتی به رایگان) نیازتان را برآورده کند، و یا حداقل تا حدی راضیتان کند😅
گاهی با جستجوی کافی، ممکن است یک افزونه ی آماده پیدا کنید که نزدیک به آنچه مدنظر داشتید باشد، و رضایت شما و مخاطب سایت تان را تا حدی جلب کند.
اما اگر متوجه شدید که پلاگینی در دسترس نیست، که به درد شما بخورد؛ پس لازم دارید که با یک طراح و برنامه نویس وب، که ترجیحا تجربه ی برنامه نویسی وردپرس دارد، مذاکره کنید و افزونه اختصاصی تان را سفارش بدهید.
برای پیدا کردن یک برنامه نویس مطمئن، می توانید روی سایت های فریلنسری حساب کنید، همچنین وبسایت های شخصی و نمونه کارهای برنامه نویس ها و شرکت های فعال در این زمینه را بررسی کنید، تا مطمئن شوید که این شخص/شرکت توانایی و تجربه کافی برای اجرای ایده شما را داشته باشد.
4. چرا طراحی پلاگین های اختصاصی رایگان نیست؟
هسته ی وردپرس که به صورت رایگان هم در دسترس است، معمولا پاسخگوی نیازهای متنوع در پروژه های مختلف نیست.
درست است که این هسته می تواند شروع حضور جدی کسبوکار شما در شبکه جهانی باشد، اما کافی نخواهد بود. خیلی زود برای نیازهای متفاوت خودتان و کاربرانتان، لازم دارید تعدادی افزونه به سایت وردپرسیتان اضافه کنید.
وبسایتها و کسبوکارها پس از مدتی توسعه، به سطحی می رسند که پلاگین های آمادهی در دسترس پاسخگوی نیازهای پروژه نیست.
اگر برای اجرای ایده های خاص و جدید، و برآورده کردن نیازهای مخاطبان وبسایت تان، پس از جستجو، متوجه شدید که پلاگین مناسبِ شما به شکل آماده وجود ندارد؛ شما نیاز به افزونه ای دارید که به صورت دقیق برای پاسخ به نیازتان طراحی شده باشد، نه کمتر و نه بیشتر؛ و اینجاست که توسعه دهنده ی وردپرس به کمک شما میآید🧐
طراحی یک پلاگین که کاملا مطابق با خواسته و نیازهای تعریف شده ی شما باشد، نیاز به زمان، تمرکز، انرژی و طراحی از سوی یک متخصص برنامه نویسِ با تجربه خواهد داشت. قطعا دسترسی به تجربه و تخصص یک تیم/شخص متخصص طراحی نرم افزار، نمیتواند رایگان باشد.
5. هزینه افزونه اختصاصی، یک بار برای همیشه است؟
گاهی نه! اگر پروژه ی شما به شکلی باشد که نیاز به حضور مستمر برنامه نویس تان داشته باشید، شما (معمولا بصورت سالانه) باید هزینه ای بابت تمدید پشتیبانی بپردازید.
- چه زمانی به پشتیبانی نیاز است؟
باید نیازها و شرایط را به همراه برنامه نویس/مشاور برنامه نویسی تان، بررسی کنید. معمولا در پروژه های بزرگ و پیچیده این موضوع پررنگ تر می شود.
مثلا اگر می خواهید به شکل مداوم جزئیاتی به پلاگین تان اضافه کنید، شما به حضور مستمر این برنامه نویس در پای پروژه تان نیاز دارید. و یا مثلا اگر میخواهید جزئیات سئو و یا امنیتی در پلاگین اختصاصی شما بطور مستمر توسط برنامه نویس تان، بررسی و به روز رسانی شود، نیاز دارید این برنامه نویس به شکل مداوم در کنار پروژه بوده و متعهد به پاسخگویی سریع به نیازها باشد.
اگر به فکر سفارش یک افزونه اختصاصی وردپرسی هستید و یا دوست دارید افزونه اختصاصی تان را منتشر کنید:
من تجربه طراحی و برنامه نویسی تعدادی افزونه اختصاصی وردپرسی دارم، و تعدادی پلاگین را در وبسایت رسمی وردپرس منتشر کرده ام. و همچنان در حال توسعه، برنامه نویسی و انتشار افزونه های وردپرسی اختصاصی بیشتری هم هستم.
فهرست جدید و بهروزِ افزونههای منتشر شدهی من را میتوانید در این صفحه از وبسایت وردپرس پیدا کنید🐌
اگر علاقمند بودید که افزونه اختصاصی داشته باشید، و یا افزونه اختصاصیتان را در وبسایت رسمی وردپرس منتشر کنید، برای دریافت برآورد قیمت و مشاوره می توانید با من در ارتباط باشید.