1. بلاگفا دات کام
Blogfa.com
رتبه الکسا : 664 جهان / 12 ایران
تعداد ایندکس گوگل : حدود 850 هزار صفحه
بلاگفا، هم اکنون بعنوان برترین سرویس وبلاگ ایران توانسته است از سال 83 تا کنون، تقریبا بصورت پیوسته و پایدار خدمات ارائه نماید. بلاگفا در سال 89 برای مدتی فیلتر بود، اما بزرگترین مشکلی که برای بلاگفا پیش آمد، در سال 94 به دلیل مسئله فنی پیش آمده برای سرورهای این سرویس دهنده، به مدت دو ماه از سرویس خارج بود و بعد از برقراری مجدد خدمات، بخشی از مطالب کاربران پاک شدند.
سادگی و کم حجم بودن پنل کاربری، سرعت مناسب بارگزاری وبلاگ ها با وجود تعداد بالای کاربران و مطالب، از نقاط قوت اساسی بلاگفا هستند.
رسپانسیو نبودن صفحات اصلی، پنل و رابط کاربری بلاگفا و عدم امکان استفاده سرویس با مرورگرهای دستگاه های هوشمند در این سرویس دهنده را می توان بزرگترین نقطه ضعف آن عنوان نمود. همچنین این سرویس دهنده در سالهای اخیر بروزرسانی خاصی نداشته است. بلاگفا از ابتدای فعالیت خود، در تمامی وبلاگها آگهی نمایش داده است.
2. بلاگ دات آی آر
Blog.ir
رتبه الکسا : 1706 جهان / 26 ایران
تعداد ایندکس گوگل : حدود 600 هزار صفحه
بلاگ دات آی آر یکی از سرویس هایی است که توسط گروه فناوری بیان ارائه می شود. این سرویس حدودا از سال 88 ابتدا بصورت دعوتنامه ای در وضعیت آزمایشی با جذب تعدادی کاربر شروع به کار و سپس خدماتش را عمومی ارائه کرد. از خدمات مهم آن امکاناتی مانند ارائه فضای بارگزاری فایل با امکان مدیریت آن، و همچنین وبلاگ نویسی با پیامک می توان اشاره کرد. عدم نمایش آگهی در وبلاگهای این سرویس دهنده نیز در جذب کاربر به آن بی تاثیر نبوده است.
گروه بیان در بروزرسانی خدمات خود نسبت به سایر سرویس ها فوق کمی فعال تر بوده و تغییراتی هر چند جزئی در برخی خدماتش ایجاد کرده است که البته رضایت بخش نیست و انتظارها از این شرکت دانش بنیان، بیش از اینهاست.
بزرگترین نقطه ضعفی که در بلاگ می توان مشاهده کرد، اینکه با وجود رسپانسیو بودن پنل کاربری، صفحات اصلی رسپانسیو نبوده و همچنین پنل و رابط کاربری، هماهنگی کاملی با مرورگرهای دستگاه های هوشمند (موبایل و تبلت) ندارند.
3. میهن بلاگ دات کام
Mihanblog.com
رتبه الکسا : 2142 جهان / 36 ایران
تعداد ایندکس گوگل : حدود 650 هزار صفحه
مهین بلاگ یکی دیگر از سایتهای وبلاگدهی ایرانی، فعالیت خود را از سال 83 شروع کرد. مالکیت این وبسایت در سال 87 به تیم تجارت الکترونیک صبا منتقل و پس از آن برای چند سال شاهد تغییرات خوبی در این سرویس دهنده بودیم.
میهن بلاگ منوی کاربری مرتب و ساده ای دارد که برای هر کاربری امکان استفاده را می دهد. اما مانند سرویس فوق بزرگترین نقطه ضعف این سرویس دهنده نیز عدم رسپانسیو بودن و عدم هماهنگی پنل و رابط کاربری آن با مرورگرهای دستگاه های هوشمند (موبایل و تبلت) می باشد.
بزرگترین نقطه قوت میهن بلاگ دات کام را می توان ارائه اپلیکیشن اندروید عنوان کرد. تیم صبا توانسته اولین و فعلا تنها سرویس دهنده وبلاگ ایرانی باشد که خدمات وبلاگنویسی بر بستر تلفن هوشمند ارائه می هد. این سرویس در جذب و حفظ کاربران در این سرویس دهنده بی تاثیر نبوده است. همچنین میهن بلاگ در حال حاضر در وبلاگها آگهی نمایش نمی دهد.
4. بلاگ اسکای دات کام
Blogsky.com
رتبه الکسا : 3013 جهان / 59 ایران
تعداد ایندکس گوگل : حدود 3 میلیون صفحه
از سال 82 که بلاگ اسکای بعنوان دومین وبلاگدهی ایران خدمات خود را آغاز کرده، تا کنون تقریبا بصورت پایدار و بدون قطعی در دسترس بوده و بروز رسانی هایی هم داشته است. سال گذشته با تغییراتی که در طراحی ظاهری و رابط کاربری این سرویس دهنده ایجاد شد، ریسپانسیو بودن صفحات اصلی، پنل و رابط کاربری این سرویس دهنده تبدیل به مهم ترین نقطه قوت آن شد. با بلاگ اسکای به راحتی می توان با مرورگر دستگاه های هوشمند وبلاگ نویسی کرد. بلاگ اسکای که در سال 88 توانسته بود تا رتبه 14 در میان سایت های ایران صعود کند هم اکنون در رتبه 59 قرار دارد.
عدم ارائه فضای آپلود فایل در این سرویس دهنده، و ارجاع کاربران به پیکوفایل یکی از نقاط ضعف مهم این سایت است. همچنین ارائه قالب های رسپانسیو برای وبلاگ ها مفید خواهد بود. این سرویس دهنده، آگهی در اندازه متعارف در وبلاگها نمایش می دهد.
5. پرشین بلاگ دات آی آر
Persianblog.ir
رتبه الکسا : 3234 جهان / 63 ایران
تعداد ایندکس گوگل : حدود 600 هزار صفحه
پرشین بلاگ، نخستین سرویس دهنده وبلاگ ایران است که از سال 81 با دامنه دات کام شروع به کار کرده بود. از سال 86 با از دسترس خارج شدن دامنه اصلی، این سرویس با دامنه دات آی آر به خدمات خود ادامه داد. این سرویس دهنده به جهت سابقه طولانی اش کاربران خاص خود را دارد.
از نقاط قوت پرشین بلاگ می توان به خدمات "لایک مطالب" و "لینک کردن کلمات یادداشت به تگ های وبلاگ" و "نسخه موبایل وبلاگ" اشاره کرد. همچنین پنل کاربری این سرویس، منظم و ساده بوده، مورد پسند کاربران می تواند باشد.
پرشین بلاگ غیر از مشکلی که سال 86 برای دامنه اش پیش آمد، از پایداری خوبی در ارائه خدمات برخوردار بوده است.
رسپانسیو نبودن صفحهات اصلی، پنل و رابط کاربری پرشین بلاگ و عدم امکان کار با مرورگرهای دستگاه های هوشمند (موبایل و تبلت) در این سرویس دهنده را می توان بزرگترین نقطه ضعف آن عنوان نمود. نمایش آگهی در اندازه 468 در 60 پیکسل داخل وبلاگها، می تواند در کاهش جذابیت این سرویس موثر باشد.
6. رزبلاگ دات کام
Rozblog.com
رتبه الکسا : 4451 جهان / 93 ایران
تعداد ایندکس گوگل : حدود 600 هزار صفحه
رزبلاگ از اواخر سال 88 فعالیت خود را شروع کرده و پیشرفت خوبی در جذب کاربر و ارائه خدمات متنوع داشته است. از نقاط قوت این سرویس دهنده می توان به تنوع خدمات و بروزرسانی های نسبتا سریع آن اشاره کرد. در موضوع ربات تلگرامی رزبلاگ خدمات موفقی ارائه داده است.
از نقاط ضعف این سرویس دهنده اینکه، ضمن نمایش تبلیغات، پاپ آپ و پاپ داون در صفحات وبلاگ کاربران نمایش می هد. همچنین پنل و رابط کاربری ضمن بی نظمی ای که باعث سردرگمی کاربر می شود، رسپانسیو نبوده، کاربر امکان استفاده این سرویس در هیچ دستگاه هوشمندی ندارد.
7. پارسی بلاگ دات کام
Parsiblog.com
رتبه الکسا : 13211 جهان / 293 ایران
تعداد ایندکس گوگل : حدود 400 هزار صفحه
پارسی بلاگ، سومین سرویس وبلاگدهی ایرانی (بعد از پرشین بلاگ و میهن بلاگ)، تقریبا همزمان با بلاگفا و میهن بلاگ در سال 83 فعالیت خود را شروع کرد. این سرویس دهنده در بروزرسانی های فنی نسبت به بقیه سایت ها، معمولا با سرعت کمتری اقدام کرده است. از نقاط قوت پارسی بلاگ می توان به پایداری سرویس در طول فعالیت و ارائه ربات تلگرام اشاره کرد.
نقاط ضعف مهمی که در این سایت مشهود هستند، کاربرپسند نبودن پنل و رابط کاربری می باشد. پنل کاربری با وجود اینکه رسپانسیو است اما هماهنگی کاملی با مرورگرهای دستگاه های هوشمند ندارد. همچنین این سرویس در وبلاگها آگهی نمایش می دهد.
8. نی نی وبلاگ دات کام
Niniweblog.com
رتبه الکسا : 17770 جهان / 398 ایران
تعداد ایندکس گوگل : حدود 380 هزار صفحه
نی نی وبلاگ نخستین و تنها سرویس وبلاگدهی موفقی است که جامعه هدف و محدوده موضوعی برای عملکردش معین کرده است. به نظر می رسد از دی ماه سال 89 تا کنون این وبسایت ضمن ارائه خدمات پایدار، با بروزرسانی های مستمر، توانسته سطح مناسبی از رضایت کاربرانش را جلب کرده باشد. از نقاط قوت نی نی وبلاگ می توان به رسپانسیو بودن پنل و رابط کاربری آن و هماهنگی کامل با مرورگرهای دستگاه های هوشمند، همچنین امکان وبلاگ نویسی از طریق ربات تلگرامی اشاره کرد.
ابزارهای اختصاصی، مانند اپلود و درج آسان تصاویر و یا سن شمار کودکان، که با تمرکز بر جامعه هدف این سرویس طراحی و ارائه شده اند، در جذب کاربر و جلب رضایت آنان بی تاثیر نبوده است. ابزار گفتگوی زنده اعضا، عملا این سرویس را از سطح وبلاگدهی فراتر برده، به جامعه مجازی تبدیل کرده است.
از نقاط ضعف این سرویس در حال حاضر، می توان به رسپانسیو نبودن صفحات اصلی، و عدم ارائه اپلیکیشن تحت موبایل اشاره کرد. نمایش آگهی در وبلاگ ها را نیز بعنوان یک امتیاز منفی، نمی توان از نظر دور داشت.
در این مقاله سعی شد، با نگاهی کلی به برترین و با سابقه ترین سرویس های وبلاگدهی موفق ایرانی، به مهمترین نقاط قوت و ضعف آنها با توجه به الزامات حال حاضر در محیط شبکه جهانی وب، اشاره شود؛ در طول این سالها، ده ها و شاید صدها سرویس وبلاگ دهی وارد این عرصه شدند اما به دلایل متعددی که در فرصتی دیگر بررسی خواهیم کرد، یا از صحنه خارج شده و یا هنوز حرفی برای گفتن ندارند. سرویس های بررسی شده، سالها در این عرصه فعال بوده، می توان گفت امتحان خود را پس داده اند، و بررسی عملکرد آنها می تواند راهنما و راهگشای استارتاپ هایی باشد که قصد شروع، ادامه و یا توسعه فعالیت در این موضوع را دارند.
می توانید روی مایندمید بعنوان مشاور و برنامه نویس اختصاصی تمام وقت خود حساب کنید. از شروع، برای راه اندازی، پشتیبانی و توسعه نرم افزارها و سرویس های تحت وب و موبایل همراه شما خواهیم بود. هم اکنون تماس بگیرید.
آپدیت جدید : وضعیت صنعت وبلاگ نویسی در ایران و سرویس های ایرانی در شهریور98 دوباره ارزیابی و در مقاله ای با عنوان "کارآفرینی با راه اندازی سیستم وبلاگ دهی" منتشر شده است.
سپاسگزارم
الان یعنی کدومشون به نظر شما از همه بهتره؟؟
هر سرویس وبلاگ، محاسن و معایب خاص خودش را دارد
بهترینش بلاگ اسکای و بلاگ فا
بد ترین رزبلاگ چون امنیت نداره
خیلی ممنون از مطالب خوبتون
فقط یه سوال دارم و اینه که همه وبلاگ ها مثل بلاگ فا با لینک تبلیغاتی مسدود میکنند
یا فقط بلاگ فا اینجوریه
با تشکر واقعا مفید بود مخصوصا رتبه ای که درج کرده بودید
من دوبار وب زدم همینکه به سی چل بیننده رسید حذف کردن فکر کنم بلاگفا روش نمیاد بگه آگهی ندارم پول بدین
ممنونم از راهنمایی شما
به نظر من بهترین سیستم جدیدی که اومده تو نت در سال ۹۶ و هنوز گمنام هست سیستم فارسی بلاگ فوق العاده حرفه ای است
farsiblog.com
من تو بلاگ اسکای سه هفته پیش یه بلاگ ساختم و هر دو سه روز یه بار یه مطلب کاملا یونیک میذارم توش. اما هنوز مطالبم ایندکس نشدن. کل وبلاگ ایندکس نشده اصلا. چرا؟
یک وبلاگ هم داشتم که چهارسال پیش تو میهن بلاگ ساخته بودم و ورودی خوبی هم داشت اما الان مطالبی که میذارم اصلا ایندکس نمیشن. آیا دلیل خاصی داره؟
انتشار منظم نوشته ها، می تونه به ایندکس شدن سریعتر صفحات وبلاگ تون کمک کنه
به اشتراک گذاری لینک نوشته های جدید در شبکه های اجتماعی می تونه یک راهکار باشه
خیلی مفید بود ممنونم
به نظر من از همه بهترین وبلاگ لوکس است
میهن بلاگ تعطیل شد
بله باعث تاسفه.
این تعداد خیلی کم است و بیشتر معرفی کنید - وبلاگ های زیاد انگلیسی لیست رو بزارین
بنظرم بلاگ دات ای ار از همشون بهتره چون هم تبلیغ نمیذاره هم میتونی تبلیغ بذاری خودت و از همه مهمتر اینکه مثل بلاگفا لینک وبلاگای دیگه رو مسدود نمیکنه
چقدر مشابه هستیم. در علایق در نوشتن در برنامه نویسی در مسائل مشابه. خوشحالم با شما آشنا شدم
تو لیستتون بلاگیکس و بیان بذارین، دیگه بلاگفا قدیمی و عقب مونده شده، الان سئو خیلی مهمه که بیان هم خوبه اما برای موبایل ریسپانسیو نیست اما بلاگیکس عالیه
با سپاس؛ در آپدیت بعدی این سایت ها هم بررسی خواهند شد🌼
والا اونم ایراد کم نداره. تم دارکش بده، برای کامنت دادن یا لایک کردن پستا صفحه جدید باز میشه. تبلیغات اجباری داره که حتی انتخاب برداشتنش یا حداقل پول بدیم تبلیغو برداریم هم نیست. و خب درکل هنوز جای کار داره
نه مشکلی نداره که، تبلیغاتشم من برای وبلاگ خودم برداشتم میشه برداشت از تو بازارچه، پسندیدن و ایناشم کلا اکی شده چک کن
عزیز میهن بلاگ رو حذف کنید تعطیل شده
ممنون از معرفی لیست
موفق باشید
متشکرم؛ در آینده سرویس های وبلاگ جدید معرفی میشه🌷
سلام مقاله خوبی بود ولی متاسفانه ی ایراد بزرگی که سرویس های وبلاگدهی داره اینه که موقع ثبت نام کلی فیلد رو باید پر کرد که این باعث میشه تا آدم انگیزه شو ازدست بده و عضو نشه تواین سایتها
ممنونم از نظرتون. بله، متاسفانه بیشتر سرویسهای وبلاگدهی، اینطور مشکلاتی دارند. این برمیگرده به موضوع "تجربه کاربری" (UX) و برای هر سرویس/وبسایتی، تمرکز روی این زمینه، موثر و مفیده.
من تو بلاگیکس ثبت نام کردم کلا با یه دکمه ثبت نام گوگل زدم خودش سریع اکی کرد
بلاگ دات آی آر که اصلا پاسخگو نیست من بسته ی پولیش را تهیه کردم فعال که نشده هیچ تازه به هیچ طریقی هم نمیشه باهاشون ارتباط برقرار کرد و مشکل را گفت. هیچی دیگه پولم پرید