شروع یادگیری برنامه نویسی ASP.NET

آموزش برنامه نویسی ASP.NET سطح مبتدی
شروع یادگیری برنامه نویسی ASP.NET

دنبال یاد گرفتن ASP.net هستید؟ بعنوان یک برنامه نویس وب یا علاقمند به برنامه نویسی وب حرکت درستی می کنید. دات نت یکی از انعطاف پذیرترین پلتفرم های برنامه نویسی است، در بازار کار هم تقاضا برای برنامه نویس دات نت بالاست و بالاتر هم خواهد رفت. اگر تجربه برنامه نویسی یا آشنایی با زبان های Java یا ++C داشته باشید ورود به دنیای .net برایتان آسان تر خواهد بود اما به هر حال شروع برنامه نویسی در دات نت کمی زحمت می خواهد.

در این نوشته 5 راه ورود به دنیای شگفت انگیز دات نت را بیان خواهیم کرد:

 

یک نکته!

قبل از مطلب اصلی توجه به این نکته مفید خواهد بود: برخی افراد بدون اینکه حتی 5 دقیقه وقت برای این پلتفرم صرف کرده باشند، اظهار نظرهای عجیب درباره سخت یا پیچیده یا کاربردی بودن آن می کنند! مراقب عالمان بی عمل باشید!

این نکته را به خاطر بسپارید که هر روش و فناروی طراحی وب مزایا و معایب خاص خود را دارد. ASP.NET کامل و بی نقص نیست، اما یکی از انعطاف پذیرترین و قدرتمندترین فناوری های سمتِ سرور است.

 

انتخاب زبان برنامه نویسی

ASP.NET را معمولا به اشتباه یک زبان برنامه نویسی در نظر می گیرند، در حالی که دات نت یک پلتفرم و محیط برنامه نویسی است. در فضای دات نت شما می توانید از زبان های مختلف برای برنامه نویسی استفاده کنید. زبانهای سی شارپ  (C#) و وی بی دات نت (VB.NET) زبان های رسمی میکروسافت در این پلتفرم هستند. در پلتفرم دات نت، زبان سی شارپ محبوبیت بیشتری داشته، توان بیشتری برای استفاده از مزایای دات نت دارد؛ به همین جهت توصیه می کنیم با زبان C# کار کنید.

یکی از چالش های شروع دات نت همین نکته است که باید ضمن یادگیری زبان برنامه نویسی، با فریم ورک دات نت هم آشنا شویم.

 

1. ویدیو ببینید

ویدیو یکی از بهترین و راحت ترین ابزارها برای یادگیری می تواند باشد. خصوصا برای شروع کار با ASP.NET دیدن ویدیوهای آموزشی یکی از بهترین راه ها است. ویدیوهای آموزشی مانند این ویدیو می تواند ما را با بخشی از ابعاد، امکانات و قابلیت های مختلف فریم ورک دات نت آشنا کند.

 

2.  کتاب بخوانید

پس از آشنایی اولیه می توانیم به کتاب مراجعه کنیم. با اینکه مطالعه کتاب حوصله و زمان بیشتری می خواهد، با توجه به انسجام مطالب و محتوا در کتاب، یادگیری نسبتا کامل این فریم ورک میسر می شود.
کتاب زیر، یکی از بهترین منابع به زبان انگلیسی می باشد:

کتاب یادگیری برنامه نویسی ASP.NET دات نت
Beginning ASP.NET for Visual Studio 2015
William Penberthy
ISBN: 978-1-119-07742-8
792 pages

هر چند منبع چاپ شده جامع و کامل به فارسی پیدا نخواهید کرد، نگاهی به کتب فارسی موجود در بازار، خالی از لطف نخواهد بود.

 

3. چیزی بسازید

با مراحل فوق، فقط اطلاعاتی درباره فریم ورک دات نت خواهید داشت. برای یادگیری واقعی باید دست به کار شوید. توصیه می کنیم همزمان با دیدن ویدیو یا مطالعه کتاب، خودتان مثالها و نمونه های مطرح شده را برنامه نویسی و اجرا کنید. و مرحله بعد اینکه تغییرات دلخواه خود را اعمال کنید، هر چه بیشتر تمرین و کشف کنید، سریعتر و بهتر یاد می گیرید.

یک پروژه کوچک برای خودتان در نظر بگیرید. از نسخه اولیه شروع کنید و به مرور همزمان با مطالعات تان، پروژه خود را نیز توسعه بدهید.

حتما این سه بخش اساسی برای پروژه آموزشی خودتان در نظر بگیرید:

دیتابیس : وجود بانک اطلاعاتی، ارتباط با داده ها، مدیریت و تغییر داده ها، یکی از حیاتی ترین عملیات پروژه های تحت وب است. اگر قبلا تجربه کار با دیتابیس ندارید، لازم است سعی کنید با بانک های اطلاعاتی و طراحی آنها آشنا شوید. پروژه شما مثلا می تواند یک وبلاگ باشد که مطالب را از دیتابیس فراخوانی و نمایش می دهد. در ابتدا سیستم را تا حد امکان ساده در نظر بگیرید!

رابط کاربری (UI) : هر پروژه تحت وب یک سمتِ کاربر (Front-End) دارد. رابط کاربری، همان پوسته ای است که مخاطبان و بازدیدکنندگان سایت می بینند. بعنوان یک طراح وب، کار با پوسته ها و رابط های کاربری بخشی از کار شما خواهد بود. مثلا اگر مثال وبلاگ را در نظر بگیریم، شکل نمایش مطالب و چیدمان صفحات را طراحی می کنیم.

ادمین : فضایی برای اعمال مدیریت روی پروژه ضروری است. مثلا در پروژه وبلاگ، نیاز داریم، یک فرم برای ثبت مطلب داشته باشیم. این یکی از بخش های جذاب و بسیار آموزنده پروژه آموزشی مان می تواند باشد. باید مطمئن شویم ضمن ارائه آپشن های مدیریتی، این بخش از امنیت کافی هم برخوردار باشد.

 

4. بزرگان را FOLLOW کنید!

وبسایت و تویترِ تیم ASP.NET و تعدادی از کارکنان میکروسافت که در پروژه دات نت فعال هستند، می توانند منبع اطلاعات ارزشمندی برای برنامه نویسان دات نت باشند. در این منابع بصورت مداوم خبرها، پروژه های جدید، بروزرسانی های مرتبط با دات نت را پیدا خواهید کرد. سایت، وبلاگ و حسابهای تویتر زیر را دنبال کنید:

تیم ASP.NET : وبسایت رسمی دات نت، تالارهای گفتگو و مطالب راهنما را در این وبسایت را تا می توانید ببینید. خبرهای جدید را تویت هم می کنند.
تویتر | www.asp.net

Scott Guthrie : یکی از مهندسان اصلی پروژه ASP.NET که تویت ها و پست های جالبی، مخصوصا درباره موضوعات جدید، به اشتراک می گذارد.
تویتر | وبلاگ

Scott Hanselman : در وبلاگ و تویتر هنسلمن هم می توانیم اطلاعات خیلی زیادی از دات نت و بقیه فناوری های جالب پیدا کنیم.
تویتر | وبلاگ

Phil Haack : فیل هم یکی از کارکنان میکروسافت در تیم MVC است که مجموعه وسیعی از اطلاعات جالب درباره ASP.NET در وبلاگش پیدا می شود.
تویتر | وبلاگ

 

5. آپدیت بمانید!

دنیای کامپیوتر، دنیایی است که بسیار سریع تغییر می کند. نمی توانید بدون مطالعه مداوم، یادگیری دایمی و بروز رسانی دانش تان در این بازار حتی برای 5 سال باقی بمانید. فضای ASP.net هم از این قاعده مستثنی نیست. از زمان ارائه نخستین نسخه دات نت در سال 2002 تیم دات نت میکروسافت تا کنون 15 نسخه رسمی این پلتفرم را با قابلیت های وسیع ارائه کرده است.
خوشبختانه با وجود راهنماهای کامل میکروسافت و جامعه بزرگ برنامه نویسان دات نت، کسب اطلاعات جدید بروزرسانی ها، یادگیری و بهره مندی از آنها سخت نیست. نکته مهم این است که پیگیر تغییرات و پیشرفت ها باشیم و همپای تغییرات فناوری و پیشرفت های فنی، به روز بمانیم.

 

در این نوشته سعی کردیم نقشه کلی ورود به دنیای دات نت را برای شما کمی روشن تر کنیم. امیدواریم این مطلب برای ورود به دنیای این پلتفرم جالب مفید بوده، بتواند سکوی پرتابی باشد برای ورود به دنیای طراحی و برنامه نویسی وب، و موفقیت در بازار کار. از ASP.NET لذت ببرید.

مایندمید بعنوان مشاور 24ساعته کسب و کار آنلاین شما، آماده ارائه مشاوره و اجرای پروژه های تحت وب بر پایه ASP.NET بوده، و همچنین می توانیم همراه شما در مسیر یادگیری این پلتفرم جالب باشیم. هم اکنون می توانید تماس بگیرید.

 

 

منتظر اولین کامنت هستیم!

تصمیم راه‌اندازی وبسایت دارید؟

همین امروز سفارش خود را قطعی کنید

سفارش طراحی سایت 🚀
سفارش و سوال خود را مطرح کنید!
جعفر نقی زاده طراح سایت برنامه نویس وب جعفر نقی زاده آخرین فعالیت لحظاتی پیش